www.scada.ro

about us news SafeFleet - un nou sistem de localizare prin GPS

SafeFleet - un nou sistem de localizare prin GPS

SafeFleetRecent, ETA AI si-a extins competentele dovedite in domeniul sistemelor de telemetrie destinate utilitatilor publice si spre sectorul privat, introducand pe piata un nou sistem de monitorizare, urmarire si localizare online prin GPS a vehicolelor - SafeFleet.

Majoritatea sistemelor de localizare existente pe piata sunt limitate in privinta facilitatilor si, de cele mai multe ori, nu trimit informatii proprietarului decat in cazul unui furt. SafeFleet este diferit deoarece asigura multe facilitati in ceea ce priveste siguranta, securitatea, monitorizarea, raportarea la distanta, furnizand proprietarului si rapoarte online (raport de cursa, viteza maxima, vandalism, acceleratie excesiva, intrarea/iesirea in/din o anumita zona, alarma trimisa de sofer prin activarea butonului de panica, pornirea/oprirea motorului, utilizare neautorizata in anumite intervale orare, etc). In caz de furt, proprietarul poate intrerupe contactul si imobiliza vehicolul de la distanta prin simpa expediere a unui SMS. Tot prin SMS se poate verifica locatia unui vehicol la un moment dat (textul "where" trimis prin SMS la numarul cartelei SIM de pe echipamentul imbarcat; raspunsul vine tot sub forma unui SMS: ID-ul vehicolului, locatia, statusul, viteza si directia de deplasare).

alt

SafeFleet poate transmite in mod automat un raport sumar la sfarsitul fiecarei curse, atat spre proprietarul vehiculului, cat si spre utilizatorii autorizati. Raportul contine:

  • numele proprietarului
  • locatia de start a cursei (ex. 0.2 km W of Sediu_central)
  • timpul si data inceperii cursei
  • locatia de finish a cursei
  • timpul si data terminarii cursei
  • durata cursei, distanta parcursa in timpul cursei
  • viteza maxima atinsa in timpul cursei
  • durata timpilor de stationare.

Fata de lista cu locatiile prestabilite, proprietarul SafeFleet poate adauga un numar de pana la 400 de locatii particulare (orase, locatii in orase - ex: banca, sediu, depozit, client x, etc). SafeFleet va raporta pozitia fata de cea mai apropiata locatie definita.

SafeFleet este o mica "cutie neagra" care este foarte rapid si usor instalata de profesionisti in vehicolul proprietarului, in mod normal într-o locatie ascunsa. Dispozitivul este capabil sa localizeze precis, oriunde in lume, utilizand GPS-ul integrat. SafeFleet poate monitoriza si chiar controla status-ul unui vehicol, acceptand comenzi si raportand evenimente exceptionale via GSM (SMS sau Date) / GPRS (Internet) catre receptori (telefon mobil, PC, etc) definiti si autorizati de proprietar.

SafeFleet a fost proiectat pentru a putea fi instalat practic in orice tip de vehicul care dispune de alimentare 6V, 12 sau 24 V: autoturisme, vehicole de transport urban, camioane, TIR-uri, motociclete, vehicole agricole, ambarcatiuni cu motor, ski jet-uri, vehicole/masini industriale, etc.

Intreaga specificatie tehnica si facilitatile sistemului SafeFleet sunt prezentate pe site-ul www.scada.ro (meniul Produse). Sistemul se poate achizitiona si prin leasing prin intermediul societatii Unicredit Leasing Timisoara.