www.scada.ro

despre noi istoric

Istoric

1994 A fost infiintata ETA Automatizari Industriale.

1996 Am instalat primul sistem de automatizare MARCAT la R.A. Calor Timisoara in PT25.

1998 ETA Automatizari Industriale a semnat contractul cu R.A. Calor Timisoara pentru furnizarea a 35 de sisteme de automatizare MARCAT.

1999 ETA Automatizari Industriale devine leader de piata cu peste 100 de sisteme instalate in sase orase din tara: Timisoara, Cluj-Napoca, Oradea, Deva, Alba-Iulia, Sannicolau Mare. Firma castiga licitatia organizata de R.A. Termoficare Cluj-Napoca pentru automatizarea a 16 centrale termice.

2000 ETA Automatizari Industriale castiga licitatia "Automatizarea a 25 de PT-uri din Municipiul Cluj-Napoca". Proiectul s-a derulat si finalizat pe parcursul anului 2001.

2001 Se pun bazele primului dispecerat de termoficare accesibil pe Internet din Romania – beneficiar R.A. Calor Timisoara (peste 100 de puncte termice)

2001 Se semneaza un contract cu R.A. Calor Timisoara pentru automatizarea a 23 de PT-uri industriale. Transmisia datelor se face prin GSM-SMS.

2001 Se realizeaza un proiect intre R.A. Calor Timisoara – ETA Automatizari Industriale – Termoelectrica Timisoara pentru citirea pe M-bus a contoarelor de energie termica (Kamstrup Multical) de pe circuitul primar. Sistemul de automatizare implementat este microMARCAT. Datele sunt accesibile pe Internet la www.termoficare.ro.

2001 ETA Automatizari Industriale realizeaza proiectul "Automatizarea si dispecerizarea a 25 de puncte termice din Municipiul Cluj-Napoca" prin implementarea unui sistem SCADA la R.A. Termoficare Cluj-Napoca.

2002 ETA Automatizari Industriale lanseaza serviciul webMARCAT pe site-ul www.termoficare.ro – automatizarea, monitorizarea si dispecerizarea punctelor si centralelor termice pe Internet.

2002 webMARCAT devine operational la CALOR Timisoara, APATERM Oradea, ARTERM Arad, TERMOFICARE 2000 Pitesti.

2002 Fondul de investitii E.I.P. (Environmental Investment Partners – patronat de BERD) este in discutii cu ETA Automatizari Industriale pentru preluarea unui pachet important din actiunile firmei.

2002 ETA Automatizari Industriale semneaza cu Federal Warning System (www.federalwarningsystems.com), divizia pentru sisteme de alarmare si avertizare cu sirene de mare putere a Federal Control Co. USA – liderul mondial in domeniu, un acord de reprezentare exclusiva pentru Romania.

2002 ETA Automatizari Industriale devine partener exclusiv in Romania al companiei germane eyevis GmbH, producator de cuburi de retroproiectie DLP (Digital Light Processing).

2002 ETA Automatizari Industriale castiga licitatia pentru implementarea unui sistem SCADA in 8 locatii administrate de R.A. Termoficare Cluj-Napoca.

2002 ETA Automatizari Industriale castiga licitatia organizata de S.C. Hidroelectrica S.A. SH Targu Jiu pentru realizarea proiectului Achizitie si montaj – sistem operational (supraveghere si comanda) pentru centrul dispecer Targu-Jiu". Proiectul include livrarea si instalarea unui sistem de afisaj format din 4 cuburi cu retroproiectie DLP (Digital Light Processing).

2003 ETA Automatizari Industriale isi certifica sistemul calitatii conform standardului EN ISO 9001:2000, certificat emis de Societatea Romana de Asigurare a Calitatii, iulie 2003.

2003 ETA Automatizari Industriale devine partener (Sistem Integrator) al companiei ICONICS USA pentru aplicatii SCADA (Genesis32) dezvoltate pe standardul OPC (Ole for Process Control).

2003 ETA Automatizari Industriale castiga licitatia organizata de S.C. Electrocentrale Deva S.A. Mintia pentru realizarea proiectului "Sistem de contorizare a energiei termice la consumatorii urbani si industriali din Municipiul Deva si de pe platforma industriala Mintia".

2003 ETA Automatizari Industriale castiga licitatia organizata de S.C. Electrica S.A. SDFEE Timisoara pentru realizarea proiectului "Sistem telecomanda reanclansatoare la SDFEE Timisoara, Arad, Deva si Resita" cu transmisia datelor prin GPRS. Aplicatiile care ruleaza la dispecerat sunt cele din suita de aplicatii SCADA Genesis32 de la ICONICS USA.

2003 ETA Automatizari Industriale castiga licitatia organizata de S.C. Electrica S.A. SDFEE Timisoara pentru realizarea proiectului "Sistem integrat de teledispecerizare a retelei de distributie – DEZ videowall format din cuburi DLP".

2003 ETA Automatizari Industriale semneaza un contract cu S.C. Hidroelectrica S.A. Sucursala Hidrocentrale Caransebes pentru realizarea proiectului "Instalatie de masura nivel apa la Barajul Maru. Instalatie de masura nivel apa la Barajul Herculane".

2003 ETA Automatizari Industriale cumpara impreuna cu eta2u pachetul majoritar de actiuni la INFOTIM S.A.

2004 ETA Automatizari Industriale deruleaza un proiect  la Regia de Transport Timisoara pentru monitorizarea prin GPS si dispecerizarea a mijloacelor de transport in comun. Datele de la echipamentele imbarcate se transmit la dispecerat prin GPRS.

2004 ETA Automatizari Industriale implementeaza la S.C. Termoelectrica S.A. SE Isalnita, o solutie SCADA pentru monitorizarea si controlul marimilor de proces, folosind suita de aplicatii Genesis32 de la ICONICS USA.

2004 Colterm S.A. Timisoara alege ETA Automatizari Industriale pentru implementarea suitei de aplicatii SCADA Genesis32 de la ICONICS USA pentru monitorizarea a 500 de parametri de proces.

2004 ETA Automatizari Industriale semneaza un contract cu Petromservice pentru implementarea suitei de aplicatii SCADA Genesis32 de la ICONICS USA pentru monitorizarea statiei de uscare a gazului de la Carani, judetul Timis

2005 incepe o lunga colaborare pentru implementarea de sisteme BMS la lantul de supermarketuri Kaufland. De-a lungul timpului se vor utila 25 de magazine si centrul logisitic de la Ploiesti

2006 lansarea aplicatiei WebReporter care constituie piesa centrala a sistemului AVL

2007 realizare de sisteme BMS pentru magazinele Kaufland, se reabiliteaza sistemul MARCAT pus in functiune cu 10 ani in urma la RAT Cluj-Napoca

2008 realizarea unui sistem de monitorizare a parametrilor sistemului de distributie a apei potabile in Timisoara

2009 certificare ISO 27001, 7000 vehicule monitorizate, primele contracte in afara granitelor Romaniei

2009 realizarea unui sistem AMR cu peste 1000 de contoare citite in Bucuresti, castigare licitatie ApaNova - sistem de management al flotei
          castigare licitatie publica la ENEL pentru livarare cutii de comunicatii GSM
          castigare licitatie internationala pentru sistem de management al flotei pentru forte de mentinere a pacii in zone de conflict

2010 deschidere birou de vanzari in Italia, Ancona.